04-05-2018 t/m 04-05-2018, BNO, WG Plein 600, Amsterdam, 09.30 uur,

Hoe laat je social media voor je werken?

Ooit begon social media als een leuke manier om contact te houden met mensen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een gigantisch netwerk met mogelijkheden om je product te verkopen. Het is zelfs, voor zowel grote als kleine bedrijven, een onmisbaar onderdeel van marketing en promotie geworden en het heeft de creatieve industrie enorm veranderd.

De vraag is vaak: “Hoe krijg ik meer volgers?”

Er is helaas geen vaste methode die volgers garandeert, maar je kunt wel leren hoe je een sterke en consistente strategie kunt toepassen, zodat je doelgericht aan de slag kunt gaan met jouw online aanwezigheid.

Deze workshop richt zich op verschillende aspecten van social media en hoe je de identiteit van jouw bedrijf in kunt zetten met een duidelijke strategie. Sociale media veranderen voortdurend, met nieuwe platforms, algoritmes en ontwikkelingen die alle ‘regels’ over het gebruik van sociale media telkens weer omgooien. Maar een strategie die gebouwd is op de kenmerken van jouw bedrijf zal die veranderingen overleven en zelfs overstijgen.

Programma

Tijdens de workshop krijg je informatie maar ga je ook praktisch aan de slag door middel van oefeningen. Je wisselt onderling kennis uit en je geeft elkaar feedback.

We beginnen de dag met oefeningen die gericht zijn op het helder krijgen van de identeit en kenmerken van je bedrijf. Daarna kijken we hoe je de ‘persoonlijkheid’ van jouw bedrijf kunt verwerken in een strategie in relatie tot het product dat je verkoopt: welke middelen zijn er om aandacht te krijgen voor wat jij te bieden hebt? 

Na de lunch richten we ons op de andere kant van het verhaal: het publiek en de platforms die aanwezig zijn. Wat is je doelgroep en met welk platform kun je ze bereiken? We kijken naar een aantal creatieve ondernemers. Hoe zetten die sociale media in om werk te vinden?

Gedurende de dag hebben we diverse oefeningen gedaan. De uitkomsten hiervan gebruiken we om een strategie te formuleren. We kijken naar hoe je de persoonlijkheid en het karakter van jouw bedrijf kunt vertalen in een communicatiestijl én hoe je betekenisvolle connecties kunt creeëren met de door jouw gewenste doelgroep.

Na afloop van de workshop gaan de deelnemers naar huis met een gedetailleerde lijst aan informatie en kennis die vertaald kan worden naar een duidelijke strategie.

Trainer

De workshop wordt gegeven door Lois van Baarle, ook bekend onder haar artiestennaam ‘Loish’ en al meer dan 15 jaar actief op social media. Lois van Baarle heeft haar carrière als concept artist en karakterontwerper via social media opgebouwd. Op Instagram heeft ze inmiddels meer dan een miljoen volgers. Vanuit deze ervaring deelt Van Baarle haar kennis en werkt ze graag mee aan een strategie die bij jouw bedrijf past.

Deze workshop is bedoeld voor:

  • Zelfstandige creatieve ondernemers en kleine bedrijven in de creatieve sector
  • Mensen met weinig sociale media ervaring, maar die er meer over willen leren
  • Mensen die ervaren zijn met sociale media maar die graag hun strategie willen aanscherpen
  • Studenten die graag aan de slag willen als creatief ondernemer en alvast een strategie willen ontwikkelen

Kortom: iedereen in de creatieve sector die het interessant vindt om sociale media in te zetten als bron van inkomsten!

Korting

Als kennismaking wordt deze workshop eerst als pilot gegeven. Deelnemers aan de pilot betalen minder. In ruil hiervoor vragen we je tijdens de evaluatie van de workshop uitgebreid om feedback.

Schrijf je nu in en leer hoe jij sociale media in kunt zetten als bron van inkomsten!

Kosten pilot

BNO-leden: 150 euro per persoon (normale prijs: 195 euro).
Niet-leden: 180 euro per persoon (normale prijs: 225).

De bedragen zijn exclusief b.t.w. en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

Studie-uren bij- en nascholing
Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing.

Online registreren voor het event.