04-12-2017

Tijdens de les 'Het leven na de ontwerpopleiding' laat Kitty de Jong, zakelijk adviseur BNO Advies, de studenten stap voor stap zien hoe je na de opleiding in de beroepspraktijk terecht kunt komen. Dat kan met een baan bij een bureau, of door een eigen ontwerpbedrijf op te starten. De les behandelt in vogelvlucht waar je allemaal vooraf over moet nadenken en welke zaken je tevoren moet regelen. Het gaat er uiteindelijk om hoe je van je baan of je bedrijf een succes kunt maken. Tijdens de les komen ook salarisonderhandelingen, offreren, factureren en acquisitie aan de orde.

Trainer

Kitty de Jong is sinds 2005 zakelijk adviseur voor de leden van de BNO. Kitty ontleent haar kennis aan de praktijk. Zij was tot 2002 de business partner van Gert Dumbar, met wie zij in 1980 een ontwerpbureau begon. Na haar vertrek bij Studio Dumbar runde zij enige jaren haar eigen communicatieadvies praktijk, met opdrachtgevers uit o.a. overheid en ICT. Kitty de Jong volgde de ontwikkelingen vervolgens vanuit de BNO en kent de kansen maar ook de valkuilen van het creatieve ondernemerschap als geen ander.

Info

Duur: ongeveer 2,5 uur (inclusief pauze)
Materiaal: hand-out (per mail), brochure
Techniek: de opleiding zorgt voor een beamer-opstelling
Minimum aantal studenten: 15, bij voorkeur vierdejaars
Kosten gastles: reiskostenvergoeding
Beschikbaarheid: in overleg

Aanbevolen literatuur

Deze gastles is gebaseerd op het boek 'Handboek voor het opzetten van de ontwerppraktijk', door Kitty de Jong e.a. Klik hier voor meer informatie. Voor opleidingen zijn de boeken verkrijgbaar met 15% korting. Neem hiervoor contact op met bno@bno.nl.

Contact

Meer informatie over de gastlessen via Gert Gerrits (gastlessen@bno.nl).

Ondernemerschap, Carrière, Afstudeerder, Gastlessen, Cursus, Academie