16-11-2015

Elke organisatie kent zijn eigen dynamiek, bedrijfscultuur en ontwikkeling. Trainingen en opleidingen zijn het meest effectief als deze aansluiten op die specifieke situatie. Niet alleen worden zo alle neuzen dezelfde kant op gezet, ook vindt er een diepte-investering plaats in de ontwikkeling van relevante competenties voor de medewerkers én het gehele team!

Om dit te ondersteunen biedt de BNO incompany-trainingen aan, afgestemd op de specifieke situatie bij het bureau. De BNO werkt hiervoor samen met GIFT, het vaste trainingsbureau van de BNO Academie, met ruimschootse ervaring op het gebied van training, coaching en advies binnen de creatieve sector.

De voordelen van incompany-trainingen zijn:

 • De casuïstiek wordt geheel afgestemd op de situatie van het bedrijf;
 • In de training worden concrete (werk)afspraken gemaakt over een andere aanpak;
 • De deelnemers ondersteunen elkaar in het toepassen van het geleerde;
 • Het gezamenlijk volgen van een training heeft een opbouwend effect op het team

Afhankelijk van de ontwikkelvraag van een bedrijf zijn de volgende trainingen mogelijk:

 • Leiderschapsontwikkeling
 • Managementvaardigheden
 • Teamontwikkeling, voor bijvoorbeeld het MT of een projectteam
 • Communicatie- en adviesvaardigheden (w.o. briefen en debriefen)
 • Commerciële vaardigheden (acquisitie/relatiebeheer/offertes maken)
 • Presenteren en Pitchen
 • Effectief én efficiënt werken, voor het gehele bedrijf

Ook op andere gebieden zijn trainingen mogelijk. Daarnaast kunnen meerdere trainingen in onderlinge samenhang worden ontwikkeld en eventueel worden gecombineerd met coaching. Alles naar gelang de behoeften die er zijn.

Opbouw en duur van de training

Elke training bestaat uit een deel theorie, waarop aansluitend geoefend wordt. Hierdoor worden voorbeelden uit de dagelijkse praktijk gekoppeld aan zojuist verworven kennis, zodat nieuwe inzichten en vaardigheden ontstaan. Door de praktijk als uitgangspunt te nemen wordt het resultaat van de inspanningen sterker en is het effect groter. Gemiddeld genomen volstaan 1 tot 2 dagen voor een enkelvoudige training waarbij theorie en praktijkoefeningen rond één aspect van de bedrijfsvoering een plaats krijgen.

Kosten

De kosten hangen samen met de duur en de vorm van de training. In sommige gevallen is het daarbij nodig om met een tweede trainer te werken. Bijvoorbeeld als de groepsgrootte hier om vraagt of als het handig is om andere accenten te leggen voor verschillende functies binnen het bureau. Ook kan het in sommige gevallen handig zijn om de incompany-training buitenshuis te laten plaatsvinden. Een andere omgeving levert vaak een andere energie en soms nieuwe inzichten op. Indien gewenst kan hiervoor gebruik gemaakt worden van trainingsruimte van de BNO Academie in Amsterdam.

Belangstelling? Offerte op maat!

Wellicht is je belangstelling gewekt en ben je benieuwd wat een incompany-training voor jullie bureau kan betekenen. Neem in dat geval contact op met Patrick Aarts via bnoacademie@bno.nl voor een kennismakingsgesprek op basis waarvan een aanbieding op maat gemaakt kan worden.

Foto: Gift / Fotograaf: Vincent Boon 

Incompany, Bedrijfscultuur, Leidinggeven, Presenteren, Pitchen