18-02-2014 - BNO-leden ontvangen een kortingspercentage op de SUBtracers successfee.

Subsidies en de culturele & creatieve sector, ze horen bij elkaar als boter en brood. Maar ook daarin is tijdens de crisis flink gesneden. Bestaande fondsen zijn gereorganiseerd en samengevoegd en ook ten aanzien van de werkwijze is het een en ander veranderd. Voor de ontwerpers is het Stimuleringsfonds van de overheid de belangrijkste bron voor informatie en toegang tot subsidie en stimuleringsmaatregelen.

Korting BNO-leden

BNO-leden die begeleiding wensen bij een subsidietraject kunnen gebruik maken van de kennis en ervaring van BNO-partner SUBtracers. Zij bieden hulp op het gebied van werving, begeleiding, en afwikkeling bij subsidies en andere (fiscale) stimuleringsmaatregelen. BNO-leden krijgen korting op de SUBtracers success fee. (10% in het eerste jaar; 5% in de jaren daarna).

Fiscale stimuleringsmaatregelen

Om groei en kwaliteit van het MKB bedrijfsleven te stimuleren bestaan er naast subsidies ook diverse fiscale stimuleringsmaatregelen, zoals bijvoorbeeld de WBSO, de fiscale stimuleringsmaatregel voor Research & Development terwijl de MIT regeling gericht is op stimulering en samenwerking in innovatieprojecten in het MKB. 

Al deze mogelijkheden bieden mooie kansen aan het MKB. Ze verzilveren is echter niet altijd zo eenvoudig. Gedurende het hele traject, van aanvraag tot eindrapportage, stellen deze regelingen veel eisen, waar met name een creatieve ondernemer niet altijd handig en trefzeker mee om weet te gaan. Hulp is daarbij handig en soms zelfs noodzakelijk.

SUBtracers

SUBtracers heeft ruime ervaring met de verwerving en afwikkeling van nationale, regionale en internationale subsidies en is gespecialiseerd in de onderwerpen ICT, R&D, Scholing & Arbeidsmarkt en Design. De dienstverlening is erop gericht om te komen tot kwalitatief hoogwaardige subsidieaanvragen met een zo hoog mogelijke slaagkans. Inmiddels heeft SUBtracers al enkele succesvolle subsidietrajecten begeleid voor BNO-leden. Je kunt hierbij denken aan gemiddeld € 40.000,- subsidie op jaarbasis.

Werkwijze

Iedere aanvraag en iedere aanvrager is anders. Samenwerking blijft een kwestie van maatwerk. Denk bij de mogelijkheden bijvoorbeeld aan:

• Brainstormsessie voorafgaand aan het schrijven van een subsidieaanvraag (waar moet je op letten, etc.?)

• Review op de subsidieaanvraag en tips voor het verbeteren van de aanvraag

• Scan op relevante en interessante subsidieregelingen

• Begeleiding bij de (verplichte) administratie zodra de subsidieaanvraag is goedgekeurd.

Voorwaarden

SUBtracers werkt voornamelijk op "no cure, no pay"-basis. Hierbij geldt dat zij een vooraf overeengekomen percentage van de subsidie in rekening brengen wanneer deze wordt toegekend. Het percentage is afhankelijk van de gewenste mate van ondersteuning en begeleiding. De factuur wordt pas verstuurd na ontvangst van de goedkeuring van de aanvraag. Je betaalt bij deze aanpak dus alleen als daadwerkelijk subsidie wordt ontvangen. Uiteraard zijn er ook andere mogelijkheden van samenwerking (afhankelijk van type aanvraag en de beoogde opbrengsten). In onderling overleg en met inachtneming van de wensen, komen we tot de meest geschikte fee variant. BNO-leden krijgen korting op de SUBtracers success fee; het eerste jaar een korting van 10% en het tweede jaar een korting van 5%.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Edwin Heeregrave via: e.heeregrave@subtracers.com of bel naar 088-900 1100.