t/m 23-06-2016, Dutch Design Foundation, Torenallee 22-08, Eindhoven, 15:00 - 18:30 uur, Gratis,

Bijeenkomst overnieuwe evoluties in standaarden rond PDF met keynote-speaker Max Kisman.

Op donderdag 23 juni 2016 organiseren CMBO, BNO en VIGC gezamenlijk een bijeenkomst over de nieuwste trends en ontwikkelingen op gebied van PDF-standaardisering, bij de Dutch Design Foundation in Eindhoven. Was de bijeenkomst van vorige week meer bedoeld voor grafische bedrijven aan de verwerkende kant, deze richt zich vooral op grafisch ontwerpers en andere aanleverende partijen.

De print designwereld verandert snel. Denk maar aan de vele nieuwe toepassingen die er de laatste jaren zijn bijgekomen zoals het printen van banners, car wrapping, glas, meubels, enz. Print is ook niet meer de enige outputvorm waar in de media- en communicatiemix moet worden gedacht. Ontwerpers hebben er daarom alle belang bij de evoluties op gebied van PDF-standaardisering te volgen, te weten waar de (nieuwe) mogelijkheden zitten en hoe ze kunnen inspelen op hun eigen print communicatie- en marketingmix.

Dit event staat voor een belangrijk deel in het teken van de langverwachte introductie van de nieuwe PDF-profielen van de Ghent PDF-Workgroup. De nieuwe GWG2015 standaard is een flinke stap vooruit. Denk aan meer creatieve mogelijkheden door ondersteuning van transparantie en meer flexibiliteit in kleurgebruik, waarmee wordt aangesloten op multimediale ontwikkelingen en technologische vernieuwing. Ten behoeve van de introductie is een nieuwe, Nederlandstalige handleiding opgesteld, waarin alle veranderingen uitvoerig staan beschreven. Alle deelnemers aan deze bijeenkomst ontvangen een exemplaar van deze handleiding.

Na een welkomstwoord van de BNO wordt een korte reis door het PDF-tijdperk gegeven door VIGC. Vervolgens geeft CMBO een rondleiding door de volledig vernieuwde informatie portal Printarena.nl. Last but not least geeft keynote spreker Max Kisman, vooraanstaand Nederlands ontwerper en illustrator (o.a. Vinyl, VPRO en Wired) zijn visie over de veranderende rol van de designer in de steeds complexer wordende wereld van design en communicatie.

Hoewel de invalshoek die van de ontwerper is, is deze bijeenkomst interessant voor iedereen die zich met PDF’s bezig houdt. Schaaf je PDF-kennis bij en schrijf je hier snel in voor dit event!

Foto: Max Kisman