t/m 16-05-2017, Vechtclub XL, Europalaan 2B, Utrecht, 20.00 uur (19.30 zaal open), BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro, studenten 3 euro, utrecht@bno.nl

Een avond met inspirerende lezingen van Hedof / Rick Berkelmans, Renate Boere en Niels Hoebers.

De 32e editie van BNO Utrecht met drie sprekers uit ons vakgebied: illustratie, animatie en social/cultural design.

Sprekers

Rick Berkelmans woont en werkt in Breda waar hij zijn eigen "one man" studio, genaamd Hedof, runt. In deze studio werkt hij aan commerciële projecten voor allerlei soorten klanten van over de hele wereld. Daarnaast creëert hij ook eigen werk, uitgevoerd in verschillende druktechnieken. Zijn herkenbare, sterke illustratiewerk bleef niet onopgemerkt en Rick werkte de afgelopen jaren voor klanten als KLM, Heineken, Nickelodeon, Ikea, Appelsap Festival, Google, Facebook, Green Man Festival, Nestle en The New York Times.

Niels Hoebers is een animator die geweldige stop motion animaties maakt. Als re-animator van levenloze objecten vertelt hij verhalen, visualiseert concepten, creëert denkbeeldige werelden en romantiseert processen. Onder andere voor VPRO, Maarten Baas, Dirk van der Kooij, Nacho Carbonell en Oilly. “Ik vind het echt prachtig hoe perfect we dingen kunnen maken met computers, maar ik denk dat er altijd een tegenhanger zal blijven in dat ambachtelijke. Het is juist die imperfectie die het menselijk maakt," aldus Niels.

Renate Boere is (grafisch) ontwerper. Met haar ontwerpbureau verkent zij de nieuwste praktijken van het vak grafisch ontwerpen. Haar ontwerpbureau werkt graag samen met bedrijven, instanties, overheden, kunstenaars en studenten aan innovatieve producten die een meerwaarde bieden aan een duurzame maatschappij.Na het zelden zien van betekenisvolle social designoplossingen, besluit Renate een eigen project te starten en hier tegelijkertijd over te schrijven. Hierdoor belandt ze in een compleet nieuwe wereld van geheimhoudingsverklaringen, auteursrechten, ingewikkelde contracten, samenwerkingen met de meest uiteenlopende stakeholders, subsidieaanvragen, hybrid publishing tot en met het winnen van internationale prijzen.

Aanmelden

Meld je aan via utrecht@bno.nl of BNO Utrecht Facebook.

Parkeren bij Vechtclub XL

Let op: na 19.30 uur en in het weekend is het hek rondom het terrein gesloten en kan er gratis geparkeerd worden aan de ventweg van de Europalaan en Koningin Wilhelminalaan. Het terrein verlaten is ten alle tijden mogelijk. Dit kan via het hek aan de Koningin Wilhelminalaan dat automatisch opent indien er rechts wordt aangehouden.

Met openbaar vervoer naar Vechtclub XL

Bushalte Anne Frankplein bevind zich pal tegenover de ingang van het terrein van Vechtclub XL. Buslijnen van Station Utrecht Centraal: 24, 29, 47, 65, 66, 74, 77, 81, 474 en 495.

Meer info over Vechtclub XL.

BNO Utrecht