04-05-2017 - BNO-hackathon levert totaalconcepten en inzetbare tools op.

Op 26 april organiseerde de BNO haar eerste hackathon, een initiatief van bestuurslid Justus Bruns. Inzet was de vraag: Welke nieuwe concepten en tools kunnen ervoor zorgen dat meer jonge ontwerpers zich aansluiten bij de BNO, de grootste en meest professionele community van ontwerpers in Nederland?

We nodigden programmeurs uit, vroegen ontwerpers die zijn aangesloten bij de BNO, ontwerpers die dat juist niet zijn en mensen het BNO-team. We stelden vier teams samen. Degenen die de hackathon tot een succes maakten zijn: Justus Bruns, Karin Schwandt, Eelko Hamer, Thomas Ghys, Boris van Hoytema, Tom van de Zande, Remco Hendriks, Timo van Leeuwen, Mingus Vogel, Megan Hoogenboom, Koen Hogewoning, Roland Pieter Smit, Renske Rothuizen, Jochem Coenen, Steven van der Kaaij, Smitlana Mikheienko, Freek Kroesbergen, Niels van der Haven en Marsha Simon.

De dag bruiste van energie en leverde uiteenlopende ideeen op, varierend van totaalconcepten tot direct inzetbare tools zoals 'Haal jij alles uit je BNO?'. Al is het nog een prototype en is-ie nog verre van compleet, we willen hem graag met jullie delen en horen wat je ervan vindt. De andere uitkomsten van de hackathon gaan we nader overwegen en bekijken op inzetbaarheid. Wanneer we waarmee wat gaan doen hangt ook sterk samen met de ontwikkeling van een nieuwe database en BNO-website.

Illustratie: Renske Rothuizen