17-02-2017 - Voorbeeldovereenkomst onlangs volledig herzien, met als doel zo goed mogelijk aan de belangen van ontwerper én producent tegemoet te komen.

Een veelgedownload en -gebruikt voorbeeldcontract is de BNO Royaltyovereenkomst. Niet alleen wordt dit voorbeeld gebruikt om zelf een voorstel te doen aan een producent die een ontwerp op de markt wil brengen. Het kan ook als checklist naast een voorstel van een producent worden gelegd, om te zien of alle belangrijke onderwerpen aanwezig zijn en of die goed zijn geregeld. De voorbeeldovereenkomst is onlangs volledig herzien, met als doel zo goed mogelijk aan de belangen van de ontwerper én aan die van de producent tegemoet te komen. Beiden zijn immers gebaat bij een gelijkwaardige en evenwichtige samenwerking.

Daarnaast is een white paper beschikbaar, waarin wordt uitgelegd wanneer je een royaltyovereenkomst gebruikt, hoe dit werkt en hoe je goede afspraken maakt met je producent.

De BNO Royaltyovereenkomst vind je op de BNO-website bij de downloads en het white paper Royaltyovereenkomst bij de white papers. De overeenkomst is er in het Nederlands en Engels, en in PDF en Word.