12-10-2016 - Vijf jonge ontwerpers / ontwerpstudenten zijn genomineerd voor de BNO Packaging Talent Award 2016.

De twee winnaars worden bekend gemaakt tijdens het programma SUPERFAST#3 op 28 oktober in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week. Dit jaar konden studenten en jonge ontwerpers inschrijven op een praktijkcase van De Vegetarische Slager.

Genomineerden

De volgende ontwerpers zijn genomineerd voor een prijs:

- Daisy van der Genugten (AKV |St. Joost academie, Den Bosch)
- Jasper Joris (Brand & Packaging Design, LUCA Gent, Belgie)
- Laura Voet (AKV St. Joost, Den Bosch) 
- Luna den Hoed (Grafisch Lyceum, Utrecht)
- Sean Valies (Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag)

Uit deze inzendingen zijn twee prijswinnaars geselecteerd.

De opdracht

De briefing voor de BNO Packaging Talent Award 2016 is afkomstig van De Vegetarische Slager. De Vegetarische Slager brengt plantaardige vleesreplica’s op de markt die bijna niet van echt vlees te onderscheiden zijn. Samen met de Universiteit van Wageningen, TU Delft en eigen ontwikkelaars wordt gewerkt aan een geheel nieuwe generatie vleesvervangers die qua smaak en structuur vergelijkbaar zijn met echt vlees en die dieren uit de voedselketen kunnen bevrijden.

De opdracht: ontwerp een verpakkingslijn voor het nieuwe broodbeleg en/of de vegetarische rookworst van De Vegetarische Slager.

De jury is verheugd over de toename van het aantal inzendingen in 2016.  Meer dan 70 studenten en jonge ontwerpers toonden zich geïnteresseerd en 33 ontwerpvoorstellen zijn ontvangen en gejureerd. Het valt de jury op dat deelnemers doorgaans gekozen hebben voor traditionele verpakkingsconcepten. Wellicht is die keuze ook te verklaren uit de opdracht dat de verpakking van de producten van de vegetarische slager moeten kunnen wedijveren met originele vleesproducten in het schap. De jury heeft veel waardering voor de zichtbare aandacht en energie die er in de verschillende ontwerpvoorstellen is gestoken.

Uitreiking 28 oktober

De uitreiking vindt plaats tijdens het event SUPERFAST op 28 oktober 2016 in Natlab Eindhoven. Uit de selectie van vijf nominaties heeft de jury een eerste en een tweede prijswinnaar gekozen. De overige drie genomineerde inzendingen ontvangen een eervolle vermelding, maar geen prijs.

Jury

De jury van de BNO Packaging Talent Award 2016 bestond uit:

- Frank Nas -  managing director Design Bridge/voorzitter BNO NEXTpack
- Niko Koffeman - directeur marketing en communicatie De Vegetarische Slager
- Katja Gruijters - food designer
- Thea Bakker - design director VBAT
- Marco de Meijer - creative director Millford
- Rita van Hattum - secretaris BNO

BNO Packaging Talent Award

De BNO Packaging Talent Award is een initiatief van het BNO-platform NEXTpack om hun vakgebied onder de aandacht te brengen van design studenten, jonge ontwerpers en beroepsopleidingen. NEXTpack wordt gevormd door: Anthem, BooM creatives, Brand Candies, Brum Design, Bataafsche Teeken Maatschappij, DBOD, Design Bridge, Dreamcatch, FLEX/design, Millford, OD, PROUDdesign, REGGS, Sogood en VBAT.

De BNO Packaging Talent Award wordt in 2016 voor de derde keer uitgereikt en is mede mogelijk gemaakt door: Packaging Innovations.

NEXTpack

NEXTpack verenigt binnen de BNO de toonaangevende packaging designbureaus van Nederland. De leden vertegenwoordigen verschillende expertises en specialismen. Samen zorgen zij voor grotere zichtbaarheid en beter begrip van hun vakgebied als geheel. NEXTpack wil opdrachtgevers, studenten, vakgenoten en pers inspireren met overtuigende en verrassende informatie over de betekenis en het belang van packaging design.

Klik hier voor de website van de BNO Packaging Talent Award
Klik hier voor de webste van BNO NEXTpack 

Beeld

Inzending Daisy van Genugten
Inzending Jasper Joris
Inzending Laura Voet
Inzending Luna den Hoed
Inzending Sean Valies

Downloads

Logo BNO Packaging Talent Award

Logo De Vegetarische Slager

Campagnebeeld BNO Packaging Talent Award 2016

Inzending Daisy van der Genugten

Inzending Jasper Joris

Inzending Laura Voet

Inzending Luna den Hoed

Inzending Sean Valies

BNO NEXTpack