09-09-2015 - NEXTpack is het packaging design platform binnen de BNO. 

BNO NEXTpack inspireert, verdiept en promoot verpakkingsdesign als belangrijke creatieve motor voor succesvolle merken.

BNO NEXTpack - Manifest

In het gigantische aanbod van producten en merken zijn verpakkingen voor veel consumenten een baken van herkenning. Goed verpakkingsdesign helpt kiezen en geeft extra beleving tijdens het gebruik. Bovendien verleent goed verpakkingsdesign het merk extra waarde en relevantie en helpt het opdrachtgevers om succesvol te zijn.

Verpakkingsdesign is een professie! Gebaseerd op creativiteit en inspiratie, aangevuld met merk-strategische kennis, ervaring en technische knowhow. Een goed verpakkingsontwerpbureau is creatief, weet wat speelt in de markt, wat werkt, wat wettelijk mag en wat productietechnisch mogelijk is. Dit alles in een dynamisch vakgebied met grote maatschappelijke impact. Dat vraagt om bureaus die hun nek durven uitsteken.

Samen ben je sterker en daarom hebben wij ons verenigd in NEXTpack. Het BNO-platform met de twaalf belangrijkste Nederlandse verpakkingsbureaus. Om samen de spelers en het vakgebied te inspireren, verdiepen en promoten.Omdat we houden van goed verpakkingsdesign en vurig geloven in de effecten daarvan.

Doelgroepen

1. Marketeers en ondernemers in food en non-food, zowel consumentenmerken alsbusiness-to-business merken, zowel A-merken als private label.
2. Onderwijs: studenten (de toekomstige ontwerpers, marketeers en ondernemers) en docenten.
3. NEXTpack ontwerpbureaus voor verdere verdieping en professionalisering (wetgeving, kidsmarketing, Packaging Awards, etc.).
4. Creatieve vakgebied (alle ontwerpdisciplines). 

WHY

Creatief en goed packaging design leidt tot succesvolle merken.

HOW

Creativiteit en professionaliteit binnen een goede samenwerkingtussen opdrachtgever en packaging designbureau leiden tot succes op lange termijn.

WHAT

BNO NEXTpack verenigt binnen de BNO de twaalf belangrijkste Nederlandse verpakkingsontwerpbureaus om het vakgebied packaging design gezamenlijk verder te versterken en te promoten.

Leden

NEXTpack verenigt de belangrijkste Nederlandse packaging design bureaus: Anthem, Bowler & Kimchi, Brum DesignBataafsche Teeken Maatschappij, dBOD, Design Bridge, FLEX/design, Millford, PROUDdesign, Reggs, SOGOOD, VBATSnow Donuts en Van Heertum.

Contact

Frank Nas, voorzitter NEXTpack: e: frank.nas@designbridge.com, t: 06 460 531 16 

Redactieraad

Connie Fluhme, e: connie.fluhme@vbat.com, t: 020 750 3000
Edwin Visser, e: edwin.visser@sogooddesign.nl, t: 023 53 46 500

Website

Klik hier voor de website van BNO NEXTpack.