Met de Abe Bonnema Prijs voor Architectuur is een nieuwe architectuurprijs in het leven geroepen. Doel van de prijs is het stimuleren van de kwaliteit van de architectuur in Nederland. De Abe Bonnema Architectuurprijs wordt uitgereikt aan de architect van het door de jury aangewezen beste bouwproject van de afgelopen twee jaar. Met Het Nieuwe Rijksmuseum heeft het Spaanse architectenduo Antonio Cruz en Antonio Ortiz de eerste Abe Bonnema Architectuurprijs 2013 gewonnen.

Opdracht
BWH ontwerpers is gevraagd de huisstijl en online middelen te ontwikkelen van de Abe Bonnemaprijs. In 2013 is de Abe Bonnemaprijs voor Architectuur voor het eerst uitgereikt. BWH heeft diverse uitingen ontwikkeld waaronder een catalogus, expositie, uitnodigingskaart, de website, oorkondes en digitale presentatie.

Uitvoering
De catalogus bevat een overzicht van alle ingezonden projecten met een uitgebreid juryrapport van de genomineerden. Het gedachtengoed van Abe Bonnema functionalist pur sang was een belangrijke leidraad bij het ontwerp van de catalogus en kenmerkt zich door een helder en flexibel stramien.

De inzendingen en de beoordeling daarvan zijn volledig digitaal.