Het afgelopen jaar heeft Studio Renate Boere hard gewerkt aan het boek Food Design van Katja Gruijters.

Het is het eerste boek over de consumptie, industrie en duurzame ontwikkeling van ons dagelijks voedsel. Terwijl veel fooddesign gaat over het uiterlijk van eten, is dit een unieke geïntegreerde aanpak die je bewust maakt en laat zien en voelen wat je eet. Het boek presenteert een prachtig overzicht van 35 rijkelijk geïllustreerde projecten, events en producten tegen de achtergrond van de huidige ontwikkelingen in de rumoerige wereld van voeding. Hiermee wil Gruijters iedereen die om voedsel geeft inspireren tot betrokkenheid bij de fascinerende wereld van food creation.

Studio Renate Boere heeft ervoor gekozen het ontwerpproces van Katja een belangrijke rol te geven in het boek. Samen met Katja werd er gezocht naar foto’s die het proces op een verhalende manier tonen. Hierdoor is het boek veel meer dan een opsomming van geslaagde projecten maar een blik in de keuken van een ontwerper.

 

COLOFON

Auteurs: Katja Gruijters & Ed van Hinte
Ontwerp: Studio Renate Boere
Uitvoering: Integraalband
Uitgave Jaar: 2016
Formaat: 245 x 175 mm
Aantal pagina's: 216
ISBN: 9789089896889
Uitgeverij: Terra


food, design, boek, consumptie, duurzaamheid, ontwikkeling, ontwerpproces