De StickerStemWijzer is een nieuwe, spannende interactieve tool om de burger kennis te laten maken met politiek.

Door  stickers met eens of oneens te plakken bij stellingen, en vervolgens het stickervel te scannen, krijg je direct een persoonlijk stemadvies. Via facebook kun je de mening van jouw stad blijven volgen.

Bekijk hier de video.

De StickerStemWijzer is de opvolger van de eerder ontwikkelde StemWijzerwinkel en StemWijzermarkt voor ProDemos - huis voor democratie en rechtsstaat.

Op drie levensgrote zeildoeken zijn de stellingen van de StemWijzer afgedrukt. Met je eigen stickervel vol groene en rode stickers geef je aan of je het met de stellingen eens of oneens bent. Daarna neem je het stickervel mee naar de stembus en laat je het scannen. Op een bon krijg je te zien welke partijen je hebt gekozen en waar je de meeste overeenstemming mee hebt.

Hoe langer de StickerStemWijzer er staat, hoe beter te zien is hoe men over bepaalde politieke onderwerpen denkt. Je kan de ontwikkelingen volgen via de StickerStemWijzer Facebook applicatie, waar elk uur een foto wordt geplaatst.

DRS22 heeft in samenwerking met Studio Renate Boere de StickerStemWijzer bedacht, ontwikkeld en geproduceerd. De StickerStemWijzer is op bevrijdingsfestivals en gemeenteraadsverkiezingen ingezet.

Jongeren lopen niet echt warm voor de Europese verkiezingen. Met de stickerstemwijzer moet het makkelijker worden een keuze te maken voor een partij.

interactief, installatie, stemwijzer, prodemos, interactieontwerp, politiek, democratie, verkiezingen, tool, sticker, stemadvies