Renovatie en verbouwing van een jaren ‘60 appartment op de elfde verdieping van een gallerijflat in Gouda.

In de oorspronkelijke situatie liep de centrale gangzone van de gallerij tot een kleine slaapkamer met links daarvan de orginele keuken. Door het verwijderen van de wand tussen keuken en slaapkamer, en tevens een constructieve doorbraak tussen de woonkamer en voormalige slaapkamer is er zicht op de volledige breedte van de achtergevel, en dit geeft een prachtige lichtinval en gevoel van ruimtelijkheid.

De keuken is op maat gemaakt, en volledig bouwkundig in het ontwerp geintegreerd. Hetzelfde is gebeurt bij de meterkast en kastenwanden bij de voorruimte van het toilet.

Het plafond in de gangzone is gemaakt van hoogglans MDF panelen, waarin, omdat de gang nogal diep is, spots zijn verwerkt voor extra verlichting.

Opdracht schetsontwerp t/m bouwvergunning, inclusief begeleiding.

fotografie: Max van Steen