De MarBoei is een nieuwe afmeervoorziening van De Marrekrite. Boeien met een oog erop waaraan je kunt aanleggen. Vast en vrij op de mooiste plekken in Friesland.

Op verzoek van de Marrekrite heeft BWH de naam en het idee ontwikkeld om het aanleggen bij een Marboei een extra beleving mee te geven middels poëtische ankerplaatsen. Tijdschrift De Moanne is vervolgens als partner benaderd om dichters te koppelen aan de locaties. Filmmaker en fotograaf Remco de Vries heeft hun inspiratie ter plaatse vastgelegd met als resultaat een prachtig portret van elke dichter. BWH gebruikte dit materiaal voor het ontwikkelen van een projectstijl en een responsive website.

Dichteres Ellen Deckwitz maakt voor het eerst in haar leven een boottochtje, Elmar Kuiper kijkt naar het verleden op de Swarte Brekken, Maarten Inghels verruilt voor één dag de Antwerpse binnenstad voor de Alde Feanen en Jaap Krol ging vrijwat op en neer op de Sleattemer Mar. Richting 2018 volgt er elk jaar meer poëzie voor de gebieden waarin de MarBoeien liggen. Dit moet uiteindelijk resulteren in een poëzieroute op de friese meren en wie weet een internationaal poetry festival in 2018.

Met GPS-locatie of het MarBoeinummer zijn op site de gedichten en films te vinden die bij de MarBoei horen waar je bent afgemeerd, en beleef je bij het aanleggen bij een poëtische ankerplaats de omgeving door de ogen van de dichter.