Het interieurontwerp voor stichting SEZO, een organisatie werkzaam in de maatschappelijke dienstverlening.

Het plan bestaat uit een entreebalie met vier internet-werkplekken voor bezoekers, negen spreekkamers, drie gesloten kantoren voor het management, een open kantoortuin voor de medewerkers, twee concentratie-werkplekken en een ruime vergaderzaal, geschakeld aan de patio.

Dat de bezoekers zich op het gemak moeten voelen was een eis van SEZO. Dit is bewerkstelligd door een heldere, open plattegrond en spreekruimtes met glazen wanden waarvan maar een gedeelte is gematteerd, zodat een “opgesloten” gevoel uitgesloten is. Het ontwerp en kleurgebruik is basic, met uitzondering van het paarse tapijt en per spreekruimte een oranje met vilt bekleede wand die tevens geluidsabsorptie als functie heeft.

Opdracht: schetsontwerp t/m werktekeningen, in samenwerking met Rogier Krullaars.

Fotografie: Rob Wilhelmy Damste