Voor dit grootschalige renovatieproject van een bedrijfs-verzamelgebouw is voor 3 kantoorlagen een nieuw vloer -en wandenplan ontwikkeld, waarbij flexibiliteit het uitgangspunt is, een nieuwe entreehal met receptie en een nieuwe interieur voor de bedrijfskantine.

Opdrachtgever, de FgH vastgoedbank (onderdeel van de Rabobank Groep gespecialiseerd in het financieren van commercieel onroerend goed) heeft begin 2012 het Definitief Ontwerp en de begroting goedgekeurd. De investering betreft een renovatie van het pand op 2 niveau's, t.w. het representatieve deel (entree, restaurant) en de architectonische onderlegger (gangen, trappen). 

De beheerder had te maken met leegstand. Naast de aanpak van gedateerde onderdelen heeft m.n. het nieuwe entreegebied een positieve impuls gegeven aan de totaaluitstraling van het pand. Een oplossing hiervoor is gevonden in het plaatsen van een multifunctioneel vrijstaand 'element' . Door de bundeling van meerder functies hierin ontstaat een meer open vloerplan met doorzichten. Functies hierin zijn de receptie, een kopieerfaciliteit, archief en pantry. Het element heeft een bijzondere driedimensionale bekleding aan de buitenzijde. 

Er is ook een ontwerp gemaakt voor een nieuw restaurant met self service en een professionele keuken. Het restaurant heeft 65 zitplekken en wordt tevens verhuurt als vergaderfaciliteit. Deze dubbele functie vraagt om een flexibele indeling en verrijdbaar meubilair. 
Er is een terrasfunctie toegevoegd aan de buitengevel waarvoor een doorbraak naar buiten is gerealiseerd.

De algemene zones hebben een opknapbeurt gekregen. Alle kantoren zijn voorzien van nieuwe glaswanden. Alle gangen zijn opnieuw gestoffeerd en rondom de trappenhuizen zijn een aantal zones voor algemeen gebruik ingericht. 

www.voidinterieurarchitectuur.nl

Fotografie: Olaf Schuur

 

kantoorinrichting, interieurarchitectuur, maatwerk meubilair