Het interieurontwerp en restauratie van een art-nouveau woning gelegen aan een prachtige laan in Boskoop.

De orginele plattegrond van de begane grond was klassiek: na de entreehal een lange gangzone met trappenhuis, aparte toegang tot de voor en achterkamer, en aan het einde de toegang tot de besloten keuken. De orginele toegang naar de keuken is komen te vervallen, en in plaats daarvan is een doorbraak tussen achterkamer en keuken gerealiseerd. Het zicht op de volledige breedte van de woning, samen met de twee dubbele deuren die toegang bieden tot de tuin, geeft een prachtig ruimtelijk beeld.

De kleurstelling in de woning is klassiek: de op maat gemaakte keuken is afgelakt in een grijstint en een blauw van Farrow & Ball. De wanden in de keuken zijn eveneens in dezelfde grijstint gesausd, in tegenstelling tot het plafond. Deze is wit om de hoogte te accentueren.

De vloer is een dubbel gerookt eiken parket, wat het interieur een statige indruk geeft, zonder streng te zijn. 

fotograaf: Rob Wilhelmy Damste