Vroonland bestaat uit ontwerper Sjoerd Vroonland en product ontwikkelaar Arjan Vaandrager (V&V), die in 2010 gestart zijn met hun label. Rode draad binnen de collectie zijn stoelen en de vraag wat een stoel in onze tijd betekent: is een stoel puur functie of een pronkstuk dan wel beeldend verhaal, een uitdrukking van een tijdsbeeld en daarmee ook van het technische kunnen in een tijd? Met dit uitgangspunt deconstrueert Vroonland 19e en 20 eeuwse design klassiekers en vertaalt de ambacht naar vernieuwende technieken.

Stamboom

Met de stamboom geeft Vroonland  inzicht in zijn ontwerpervisie en geeft op deze manier het ontstaan van een product weer tot het uiteindelijke design. Vroonland ontbloot de producten en laat zien dat de ambachtelijke toegepaste techniek nog even doeltreffend en vernieuwend kan zijn. Door te kijken wat design klassiekers in hun tijd betekenen en te onderzoeken, wat voor toepassing en of uitwerking ze nu hebben, ontstaan er nieuwe inzichten en toepassingen. Dit leidt uiteindelijk tot een evvolutie binnen de Vroonland collectie.

Opdrachten

Vroonland werkt ook in opdracht. Samen met de klant bespreken zij de verschillende ideeën en voorstellen om een duidelijk beeld te krijgen. Het doel van Vroonland is om iets te ontwerpen voor de klant waar hij/zij zichzelf herkent. Na de bespreking wordt het idee uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

http://www.vroonland.info, https://www.facebook.com/pages/Vroonland/181442448567261, http://creatievekaartschiedam.nl/?p=kunstenaar_detail&kunstenaar=286