08-10-2015 - Dutch Designers Magazine, uit op 10 oktober 2015

Het zesde nummer van Dude, Dutch Designers Magazine, waarin Ellen Schindler het heeft over persoonlijke groei en zakelijke ontwikkeling.

Ellen Schindler
'Niets is zeker. Het kan geweldig goed gaan. Maar het kan ook ontploffen, het kan niet werken, het kan vermoeid raken, er kan geen tijd zijn. De kunst is om dingen naar je hand te zetten. To make it happen.', zegt Ellen Schindler (1968), partner en zakelijk directeur van ontwerpbureau Kossmann.dejong.

 

'JE KUNT DIT WERK NIET
DOEN ALS DIT NIET VOLLEDIG
AANSLUIT BIJ JE ZIJN,
BIJ JE EIGEN ONWIKKELING'

Ellen Schindler

 

'Ondernemerschap is iets wat moet groeien', vindt Ellen, die met haar bureau in de 'Champions League' van exhibition en experience design werkt. 'Het is een soort spel, en dat spel kun je leren.' In Dude vertelt ze hoe ze probeert die instelling door te geven aan de volgende generatie ontwerpers, onder meer met het door haar opgezette curriculum Business Your Design. Ze legt uit dat het leggen van nieuwe verbindingen goed bij haar past en vertelt over de stippen die er voor Kossmann.dejong op de horizon staan en het verlangen om verhalen te vertellen. In Dudelicious zes verhalen waarbij, onder het motto 'What I do is who I am', Ellens passies en het vak vermengen.

Continued
'Creatieve industrie' is de verzamelnaam voor een sector die eigenlijk helemaal geen sector is maar een bonte verzameling disciplines en praktijken. Als gevolg van het topsectorenbeleid zijn de afgelopen jaren lobbyorganen, spreekbuizen, kennisinstituten en belangenbehartigingsclubs in stelling gebracht. In het hoofdartikel de verschillende loketten op een rij, waarom zijn ze er en doen ze in de praktijk wat mensen ervan verwachten?

Verder in deze Dude onder andere het werk van dertig nieuwbakken dude's in de eerste Dude graduates special, de carrière van Ralph Nauta, een minicursus customer relations, het in Amsterdam en Londen gevestigde bureau voor design service en research innovation STBY en Eugene Bay en Graham Sturt over hun nieuwe rollen bij VBAT.

Dude is een uitgave van de BNO. Dude is gratis voor leden, maar ook te koop voor niet-leden.
Meer informatie ›