07-10-2016 - Dutch Designers Magazine, uit op 8 oktober 2016

Het tiende nummer van Dude, Dutch Designers Magazine, staat met Joost Grootens in de hoofdrol voor een groot deel in het teken van boekontwerpen én laat het afstudeerwerk zien van dertig nieuwbakken Dutch designers.

Joost Grootens
Hij behoort tot de top van het Nederlandse en internationale boekontwerpen, heeft aan opdrachten geen gebrek, maar van alleen het maken van boeken kan Joost Grootens zijn studio niet draaiende houden.

 

'DE ATLAS IS TEGELIJK
EEN SOORT ZEGEN
EN EEN VLOEK
IN MIJN CARRIÈRE'

Joost Grootens

 

Grootens houdt er met zijn studio een specifiek profiel op na; hij is met name bekend en gevierd om zijn atlassen vol karakteristieke datavisualisaties. Zijn typerende houding ten opzichte van informatie past hij echter ook toe op andere boektypologieën. Lesgeven houdt hem scherp en brengt hem in contact met de jongste generatie vakgenoten. Over de toekomst van het boek maakt hij zich geen zorgen; onbezorgd over de veranderende rol van de grafisch ontwerper is hij echter niet.

Continued
Irma Boom, Mevis en Van Deursen, Joost Grootens en Experimental Jetset. Vier grafisch ontwerpers wiens werk verscheen in een eigen boek. En ze zijn niet de enige. In het hoofdartikel een analyse van de opkomst van het fenomeen ontwerpersmonografie.

Verder in deze Dude een eindexamenspecial met het werk van dertig nieuwbakken dudes, animator, regisseur en illustrator Michael Dudok de Wit, het Nederlands/Duitse ontwerpbureau Catalogtree, de genomineerden van de Young Designer Award, de stand van het onderwijs op Nederlandse masteropleidingen grafisch ontwerpen en ontwerpen met suiker en zout.

Dude is een uitgave van de BNO. Dude is gratis voor leden, maar ook te koop voor niet-leden. 

Meer informatie ›