12-06-2017 t/m 12-06-2017, DeLaMar Theater, Amsterdam, 10.30 - 16.00 uur, Besloten bijeenkomst, www.drivingdutchdesign.nl

Zesde masterclass van het programma Driving Dutch Design.

Deze masterclass over theaterpersoonlijkheid en het presenteren van een persoonlijk verhaal wordt verzorgd door Karin Bloemen in het DeLaMar Theater.

Het project staat als een huis. Hard gewerkt om alles te realiseren. Tot in de puntjes de presentatie voorbereid. Alle potentiële opdrachtgevers zijn aanwezig. Het zaallicht gaat uit. Het publiek wordt stiller. De spot gaat aan. Je hart klopt in je keel. Het zweet staat in je handen en dan komen de destructieve gedachten:

Wat is ook alweer het verhaal áchter de boodschap?"
Waarom is mijn product of service uniek?
Mijn ademhaling zit veel te hoog, mijn stem trilt…
Waarom ben ik niet gewoon lekker in mijn studio aan het werk?
Ik ben niet gemaakt om te presenteren!

Herkenbare gedachten voor veel ontwerpers die opeens op een podium staan om hun project te presenteren. Maar het is wel hét moment om te shinen.
In eerdere masterclasses leerden de Drivers hoe ze hun boodschap helder en overtuigend kunnen overbrengen. Dat is soms al moeilijk genoeg in een sales gesprek of gewoon aan de bar. Laat staan vol in de spotlight.

Tijdens deze bijzondere masterclass in het DeLaMar Theater leren de Drivers hoe zij als zichzelf vol energie op het toneel staan. Met niemand minder dan Karin Bloemen halen ze het podiumbeest in zichzelf naar boven. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Om in oktober bij de DDW het publiek van droomopdrachtgevers in te pakken en met plezier hun mooie werk te presenteren… Ja! 

Over Karin Bloemen


Karin Bloemen is een zangeres en cabaretière die met haar opvallende verschijning, haar prachtige liedjes en bruisende optredens en theatershows al sinds 1983 de aandacht op zich weet te vestigen. Een optreden van Karin Bloemen is een unieke ervaring. Of het nu gaat om een theatershow of een concert, met haar fabuleuze stem en expressieve mimiek bespeelt zij elke zaal. Soms is zij uitbundig en extrovert, dan weer ingetogen en gevoelig.

Nog voor ze haar opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam in 1984  afrondt, valt ze in de prijzen. Ze ontvangt de Pisuisseprijs, een onderscheiding voor de student met de beste theaterprestatie binnen de Academie. Deze prijs wordt na haar afstuderen al snel opgevolgd door de Pall Mall Exportprijs. Een prijs met als doel de ontwikkeling van jonge artiesten te bevorderen.

Karin weet uit ervaring hoe belangrijk talentontwikkeling is.

"Jong talent verdient goede en professionele begeleiding. Ik zet mij daar als ambassadeur van talent van de toekomst graag voor in."

Over Driving Dutch Design (DDD)

DDD is een programma dat beginnende designers op weg helpt in de wereld van het ondernemerschap. Elf maanden lang committeren start-ups, onder persoonlijke begeleiding van een ABN AMRO-coach, zich aan een serie masterclasses/workshops op het gebied van onder meer financiering, bedrijfsvoering, presentatie, profilering en internationalisering. DDD is een initiatief van BNO, ABN AMRO en Dutch Design Foundation (DDF).

Driving Dutch Design