04-12-2017

In de les Auteursrecht voor ontwerpers wordt de basis uitgelegd van het auteursrecht en komen andere intellectuele eigendomsrechten, zoals het modellenrecht, merkenrecht en octrooirecht aan bod. Aan de hand van tekst en beeldmateriaal worden vragen beantwoord als: wat is auteursrecht, wat kun je ermee en hoe regel je licenties? De les biedt uiteraard ruimte voor het stellen van vragen.

Trainer

Deze gastles wordt verzorgd door één van de twee juridisch adviseurs van BNO Advies, mr. Anouk Siegelaar en mr. Kim Braber. Voordat zij bij de BNO in dienst traden hebben beiden als advocaat en in het bedrijfsleven ruime ervaring opgedaan op het gebied van vormgevingsbescherming. Zij beschikken daarmee over zowel theoretische als praktische kennis m.b.t. de meest uiteenlopende vraagstukken zoals het beschermen van een ontwerp en het sluiten van overeenkomsten met opdrachtgevers tot het zoeken naar oplossingen voor dreigende en bestaande conflicten.

Info

Duur: ongeveer 2,5 uur (inclusief korte pauze)
Materiaal: hand-out (per mail), brochure
Techniek: de opleiding zorgt voor een beamer-opstelling
Minimum aantal studenten: 15, bij voorkeur vierdejaars
Kosten gastles: reiskostenvergoeding
Beschikbaarheid: in overleg

Aanbevolen literatuur

Deze gastles is gebaseerd op het boek Auteursrecht voor ontwerpers, door mr. Vincent van den Eijnde en mr. Anouk Siegelaar. Klik hier voor meer informatie. Voor opleidingen zijn de boeken verkrijgbaar met 15% korting. Neem hiervoor contact op met bno@bno.nl.

Contact

Meer informatie over de gastlessen via Gert Gerrits (gastlessen@bno.nl).

Gastlessen, Academie, Auteursrecht, Juridisch, Afstudeerder, Cursus