15-03-2018 t/m 15-03-2018, Mosa Design Studio , Pedro de Medinalaan 1a, Amsterdam, 16.00 uur (inloop 15.30 uur), gratis, gert@bno.nl

Tijdens deze eerste middageditie kijken we naar de inrichting van de openbare ruimte.

Welke rol spelen ontwerpers en interieurarchitecten bij planning en inrichting van de openbare ruimte? Welke zaken kom je tegen? Wie wordt de gebruiker en wat wil deze?

Sprekers

ipv Delft is gespecialiseerd in het ontwerpen, engineeren en realiseren van grote infrastructurele projecten; van tunnels tot (fiets)bruggen en van banken tot verlichting. Ontwerper Ivo Mulders gaat in zijn presentatie onder andere in op de realisatie van de onderdoorgangen in het Bio Science Park in Leiden en de op 5 februari in gebruik genomen Spaarndammertunnel in Amsterdam.

Voor woningcorporatie Woonbedrijf in Eindhoven ontwikkelde het Rotterdamse STUDIO 1:1 verschillende strategieën waardoor het Woonbedrijf blijvend kan bijdragen aan het behouden en het versterken van de biodiversiteit in Eindhoven. Partner en ontwerper Lucas Zoutendijk vertelt onder andere over de app voor bewoners die door middel van augmented reality een andere kijk op de buurt biedt.

Van grootschalige stedebouwkundige plannen tot aan concrete inrichting van private ruimtes, VLUGP, ontwerpt op alle schaalniveaus. Met een ontwerp voor Machaon Valley won VLUGP de internationale competitie voor een nieuwe woonwijk voor 17.000 inwoners bij de Russische stad Kazan. Landschapsarchitect Henk Schuitemaker over werken binnen deze internationale context.

Ontwerpbureau Buitenom houdt zich al 15 jaar bezig met de inrichting van ruimtes en pleinen die nadrukkelijk uitnodigen om te worden gebruikt. Partner en ontwerper Minka Haverkorn bespreekt aan de hand van Kieke-Boe op IJburg in Amsterdam hoe je ruimte geeft aan spelen, verstoppen en picknicken op een beperkt vloeroppervlak?

Programma

BNO Interieurzaken is vanaf deze bijeenkomst niet langer een ochtend- maar een middagprogramma. Dit ziet er globaal als volgt uit:

15.30 uur inloop met een stevige kop soep, koffie of thee
16.00 uur lezingen
17.30 uur drinks & nibles
18.00 uur einde 

Aanmelden

Aanmelden kan i.vm. de catering tot 8 maart via gert@bno.nl.

Route & Parkeren

De Mosa Design Studio aan de Pedro de Medinalaan 1a te Amsterdam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem tram 26 vanaf Amsterdam CS richting IJburg. Halte Steigereiland, gebouw direct aan je rechterzijde.

Met de auto neem je afslag S114 (IJburg) van de ringweg Oost A10, over de witte brug bij de verkeerslichten rechts en dan meteen weer rechts. Je ziet de Mosa Design Studio na 100 meter recht voor je liggen.

Je kunt parkeren in de aangegeven parkeervakken in de straten rondom de Mosa Design Studio. De kosten hiervoor zijn € 2,40 per uur. Ook is het mogelijk om te parkeren bij het Transferium Zeeburg en daar tram 26 richting IJburg te nemen.

Over BNO Interieurzaken

BNO Interieurzaken is een serie bijeenkomsten in de Mosa Design Studio in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomsten worden uiteenlopende onderwerpen op het gebied van interieurontwerp en architectuur behandeld. 

Eerder in deze serie: Theater theater!; Stationsinterieurs; Hello, I am A'DAM; The office; Herbestemming; Retail therapy; Particulier opdrachtgeverschap; Visies op een duurzaam interieur; Beperkt houdbaar vs. maximale impact; Groen in het interieur en Nieuwe werkplekconcepten. Klik hier voor een overzicht.

Beeld

Bio Science Park Leiden, ipv Delft
Augmented Reality-flats Eindhoven, Studio 1:1
Machaon Valley, VLUGP
Kiekeboe speelplein IJburg Amsterdam, Buitenom
Lord of the Rings, Ringvaart Amsterdamse Bos, Buitenom