t/m 03-03-2017, Hotel/Theater Figi, Zeist, 09.00 - 18.00 uur, BNO-leden 112,50 euro, normaal 165 euro, Student 65 euro, www.infographicscongres.eu

De tiende editie van het Infographics Congres staat in het teken van 'Infographic Myths'.

Op vrijdag 3 maart vindt de tiende editie van het Infographics Congres plaats in Hotel / Theater Figi in Zeist. Deze jubileumeditie zal in het teken staan van mythes over het vak van infographicdesign en datavisualisatie. Zegt een plaatje bijvoorbeeld écht meer dan 1.000 woorden? Worden visualisaties beter nu er meer interactie mogelijk is? En zijn er situaties waarin je beter geen infographic kunt gebruiken? Je hoort het op IC17 van toonaangevende ontwerpers uit binnen- en buitenland.

Sprekers

Op het moment zijn drie namen bevestigd en dit zijn niet de minste:

Paul Mijksenaar, wayfinding-expert en winnaar van de BNO Piet Zwart Prijs 2015, zal je meenemen langs de belangrijkste momenten uit zijn mooie carrière. Aan de hand van voorbeelden van zijn werk laat hij zien hoe zijn stijl en ontwerpbureau zich hebben ontwikkeld.

Nigel Holmes, informatieontwerper en auteur van o.a. The Book of Everything: A Visual Guide to Travel and the World (2012 Lonely Planet), zal niet alleen een presentatie verzorgen; tijdens IC17 vindt ook een expositie plaats met zijn beste werk, gecureerd door Michael Stoll.

Andrei Herasimchuk, product designer bij Booking.com en voormalig design-directeur van Twitter, zal de laatste mogelijkheden laten zien van datavisualisatie in het digitale domein; van interactie, via A/B-testen, tot het meten van het effect van designkeuzes.

Aansluitend aan het congres wordt de BNO Infographics Jaarprijs 2016 uitgereikt.

Aanmelden

Tickets zijn beschikbaar op de website van het congres.
Als BNO-lid betaal je geen 165 euro maar slechts 112,50 euro.

Expositie

Net als tijdens voorgaande edities is er dit jaar weer de mogelijkheid om tijdens het Infographics Congres ook je eigen werk te exposeren. Heb je hierin interesse? Neem voor meer informatie contact op met Gert Gerrits (gert@bno.nl). De deadline voor aanmelden voor de expositie is 10 februari.