02-05-2017 - Bekijk hier het stappenplan voor succesvolle deelname.

Wat moet je doen?

1) Stuur een mailtje met je naam en postadres en een verklaring dat je akkoord gaat met de competitievoorwaarden naar packagingtalent@bno.nl. Stuur even mee waar je studeert of wanneer je afgestudeerd bent. Je ontvangt dan een registratienummer.

2) De case: categorie FOOD – Brouwers Pilsener (special edition IPA). De briefing en de bestanden kun onderaan deze pagina downloaden.

3) In de briefing worden duidelijke aanwijzingen gegeven echter deelnemers worden uitgedaagd om de grenzen van de mogelijkheden op te zoeken.

4) Neem geen contact op met de opdrachtgever/uitschrijver van de briefing. Heb je vragen neem dan contact op met Rita van Hattum bij de BNO (020-6244748). Eventuele extra uitleg wordt dan op de website gepubliceerd, zodat iedereen toegang heeft tot dezelfde informatie. Kijk voor nieuwtjes ook op Facebook-pagina van de BNO Packaging Talent Award.

5) De presentatie van je ontwerp kan digitaal en/of fysiek ingestuurd worden. Kijk zelf hoe je jouw ontwerp het beste kunt aanleveren:

- Minimaal 2 (maximaal 4) A 3 design presentatie borden - fysiek of digitaal 
- Eén A4 met een inhoudelijke toelichting op het ontwerp (achtergrond visie)
-  digitaal 
- Eén A4 toelichting productietechnische (materiaal etc) en commerciële haalbaarheid van het design - digitaal 
- Een model /mock-up (fysiek) – optioneel.

6) De jurering vindt zoveel mogelijk anoniem plaats, het is daarom belangrijk je registratienummer op alle (bovenstaande) onderdelen van je inzending te zetten. Als je je ontwerp fysiek aanlevert, stuur  dan je naam en adres in een enveloppe (met daarop je registratienummer met je inzending mee).

7) Zorg dat je inzending uiterlijk 8 september 2017 voor 17.00 uur is gestuurd naar packagingtalent@bno.nl. Stuur je (ook) een fysieke inzending (mock-up oid) let dan op, want de BNO gaat verhuizen! Het adres waar je je inzending naar toe kunt sturen is:

BNO
Packaging Talent Award/Rita van Hattum
AOC gebouw
WG plein 600
1054 SK Amsterdam

8) Je krijgt een mailtje ter bevestiging als je ontwerp is ontvangen.

9) Als je een mock-up stuurt, geef dan aan of je je ontwerp na afloop van wedstrijd (uiterlijk 3 maanden na bekendmaking van de winnaars) terug wilt ontvangen.

Wie kunnen er meedoen?

- Studenten van Nederlandse WO/HBO/MBO-ontwerpopleidingen of vergelijkbareopleidingen in België.
- Ontwerpers die korter dan drie jaar geleden (dus in 2014 of later) zijn afgestudeerd aaneen WO/HBO/MBO-ontwerpopleiding in Nederland of België.
- (buitenlandse) Stagiaires bij Nederlandse ontwerpbureaus.
- Nederlandse of Belgische studenten die studeren aan een buitenlandse ontwerpopleidingof stage lopen bij een buitenlands ontwerpbureau.

Jurering

De jury van de BNO Packaging Talent Award 2017 wordt momenteel nog samengesteld.

Nominaties en uitslag

De nominaties voor de BNO Packaging Talent Award worden eind september 2017 bekend gemaakt. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Dutch Design Week 2017 in Eindhoven plaatsvindt. Er is dan ook aandacht voor het juryrapport en er wordt een kleine presentatie ingericht van de genomineerde ontwerpen.

Wat kun je winnen?

Als genomineerde kun je rekenen op veel eer en publiciteit. Bovendien heb je een mooie case voor je portfolio. Als winnaar wordt het nog leuker, want er is ook een geldprijs:

1e prijs € 1500,
-2e prijs € 250,
-
3e prijs € 150,-

Vragen?

Stuur een email naar packagingtalent@bno.nl of bel met Rita van Hattum bij de BNO: 020-6244748.

www.bno.nl/packagingtalent

Downloads

Klik hier om de briefing, voorwaarden en bestanden te downloaden.