20-10-2017 - Dutch Designers Magazine, uit op 14 oktober 2017

Het veertiende nummer van Dude, Dutch Designers Magazine waarin Ted Noten reflecteert op zijn werk en vakgebied en kritisch is over de academie en het Nederlandse cultuurbeleid.

Ted Noten
'Kwaadheid is voor mij zeker wel bezine', zegt Ted Noten. Het is dan ook niet zo gek dat hij over veel zaken een uitgesproken mening heeft en via zijn werk commentaar geeft.

 

'IK PROVOCEER BEWUST EN ONBEWUST.
NIET VANUIT KWAADAARDIGHEID
EN ALTIJD MET
EEN FLINKE DOSIS HUMOR.'

Ted Noten

 

Bij het horen van zijn naam is de eerste reactie vaak 'o ja, die van die pistolen'. Ted Noten: 'Soms heb ik daar wel moeite mee. Ik heb ook duizend andere dingen gedaan.' Zo maakte hij een tiara voor koningin Máxima en is de bekende Miss Piggy-ring ook van zijn hand; voor de komende tijd staan er verschillende nieuwe projecten op stapel.

Continued
In het hoofdartikel drie succesvolle samenwerkingen tussen ontwerpers en hun klanten: Studio Lesley Moore en Nationale Opera & Ballet, Zuiderlicht en Mosa en Vandejong en Royal FloraHolland. Alle drie zijn genomineerd voor de Best Client Award die zal worden uitgereikt tijdens de Awards Show van de Dutch Design Awards.

Verder in deze Dude de carrière van Robert Bronwasser, hoe Brexit ertoe leidde dat Rive Roshan zich weer in Nederland vestigde, creative city Eindhoven en heel veel jong talent in de Graduates special met het werk van dertig nieuwbakken dudes!

Dude is een uitgave van de BNO. Dude is gratis voor leden, maar ook te koop voor niet-leden.

Meer informatie ›

De Volkskrant over Dude: 'Dude is wat een tijdschrift voor en door designers moet zijn: vooruitstrevend en elegant. (...) Ook na de Dutch Design Week in Eindoven is het herfstnummer van Dude nog de moeite waard, bijvoorbeeld vanwege het stuk over de modeontwerpers van Das Leben am Haverkamp.'